Wednesday, November 23, 2005

Een nieuwe wetenschap

Ghysologie = Ghysen + logos ... of met andere woorden de leer van Ghysen. Een nieuwe term dat misschien wel een van de oudste fenomenen van deze wereld onderzoekt; Jos Ghysen.

Er zijn slechts weinig zekerheden in de wereld. Zo is het lang niet zeker dat de nieuwe singel van Bart Kaël een hit zal worden in Noord Korea. Het is ook lang niet zeker dat Noord Korea geen atoomwapens zal inzetten mocht Bart toch zijn kansen wagen. Het is dan ook lang niet zeker dat er iemand zal zijn die het Noord Korea kwalijk zou nemen... ik zou zeggen Bart ga er voor!

Maar er zijn toch een paar zaken in deze wereld die we als zekerheid kunnen aannemen. Als daar zijn: de zwaartekracht en bijkomend de drie wetten van Newton en dus bijkomend dat, tenzij je voor meer dan 50% uit rubber bestaat, wanneer je vanaf de Onze-Lieve-Vrouwe Toren in Antwerpen sierduikgewijs naar beneden zou dwarrelen dat ge gegarandeerd nen Hollander tegen de kathedraal zult zien pissen... en ook dat ge waarschijnlijk naar de dokter moogt voor een paar kleine ingrepen.

Een andere zekerheid in de wereld is dat Jos Ghysen oud is. De pers zegt 78 jaar, nen schonen leeftijd, maar ze zeggen er niet bij dat ze aan 78 zitten sinds ze zijn beginnen tellen. Vele jaren dacht men dat het niet nodig was om de enkele jaren dat Bompa Jos hier nog zou rond lopen te tellen en kijk, ze zitten ondertussen al 78...

Na jaren en jaren oude stoffige archieven door te snuisteren heb ik enkele opmerkelijk beelden gevonden. Wat blijkt nu, Jos is geen 78 maar veel, veel ouder.
Wist u bvb dat er een laatste avondmaal versie bestaat met daarin Jos Ghysen? Of dat hij een goede vriend was van de gebroeders Van Eyk en zo ook model heeft gestaan?

Op deze blogspot zal je regelmatig afbeeldingen vinden die mij helpen om Jos zijn leeftijd te achterhalen. Alle grote gebeurtenissen sinds onze oerknal hebben één ding gemeen: "Jos was er bij" ...... kijk en stel vast.

No comments: