Sunday, November 27, 2005

Jos in het oude China


Het is het jaar 210 voor Christus, Qin Shi Huang blaast zijn laatste adem uit. Hij was de keizer van het rijk van Qin, een groot en machtig volk uit het oude China.

Misschien hebben weinigen onder jullie ooit van deze man gehoord maar ik ben er vrij zeker van dat jullie allemaal de foto's hebben gezien van het gigantische terracotta leger dat samen met deze man werd begraven.

Uiteraard was Jos Ghysen er weer bij. We weten allemaal dat al de grootste en machtigste mensen uit de geschiedenis Jos Ghysen te vriend hadden, al was het maar om van diens rijke verleden gebruik te kunnen maken.

Ook hier werd Jos Ghysen een grote eer aangedaan door één van de beelden te voorzien van zijn aangezicht. Eerst werd hem voorgesteld om in levende lijve het mausuleum van de keizer te versieren, omdat men dacht dat hij toch niet zo lang meer zou trekken, maarJos bedankte vriendelijk.

Vandaag de dag is het een bijzonder populaire attractie bij de toeristen, maar Jos kent de plek waar hij één van zijn beste vrienden van kinds been af zag opgroeien, keizer worden en sterven.

No comments: