Monday, January 12, 2009

Jos in Iran



























Een nieuwe grootse ontdekking in de wondere wereld van de ghysologie. Blijkbaar heeft Jos Ghysen een grote indruk achtergelaten in Iran rond 500 na Christus ( +/- 13,000,000,500 voor Ghysen ( dit cijfer wordt gebruikt omdat dit de geschatte leeftijd van ons universum is, hoewel vele theoghysten dit cijfer als het begin van Jos zijn midlife-crisis bekijken )

In het Iran van de 6e eeuw na Christus was muziek enorm belangrijk, evenals het monotheïstische geloof. Dit verklaart ook meteen waarom Jos nooit prominent naar voren komt in kunst of literatuur in het midden-oosten.

Zoals elke Ghysoloog weet had Jos een goede verbandhouding met Mohammed, zo goed zelf dat Jos ooit beloofd heeft aan Mohammed om zijn ware krachten te onderdrukken in het bijzijn van diens volgelingen. Hieruit resulteerde een Jos die zich gedroeg als eenieder andere sterveling, met het verschil dat hij een grote kennis bezat die hij af en toe naar voren bracht.

Jos stond versteld van het muzikale kunnen van de Sassanieden, zodanig dat hij hun kennis wou belonen met een uitbreiding van hun instrumenten via kennis die hij opgedaan had in Rome, een kleine 300 jaar voorheen. Het is hierdoor dat Jos vooral geëerd werd op muzikaal vlak. Bovenstaande Barbat is hier een onweerlegbaar bewijs van.

tekst en foto: hdv ( prof. antieke Ghysologie en Ghystrologie )

1 comment:

Anonymous said...

+/- 13,000,000,500 NA Ghysen, zou het moeten zijn ;). Zalige site om te lezen trouwens, haha.